Menu Close

Završni sastanak

Ponosno možemo reći da je proteklih 6 mjeseci 30 žena posjećivalo ukupno 210 korisnika prosječne starosti 70 godina, dakle starijih ili nemoćnih osoba, na području grada Krapine, Jastrebarskog i Slavonskog Broda u sklopu hvalevrijednog projekta ZAŽELI faza III – „Baza za pomoć“.
Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalni rad (prije zvan: Centar za socijalnu skrb). Naglasak je bio na zapošljavanju teže zapošljivih žena, a isti smo uvjet ispoštovali prilikom zapošljavanja tako da su zaposlene sve žene preko 50 godina starosti. Žene su pružale pomoć starijim i nemoćnim osobama u njihovim domovima kroz pomoć u kućanstvu, razgovor, kupnji namirnica, pripremi hrane, održavanju higijene i sl.
Završni sastanak upriličili smo druženjem uz zakusku, analizom rezultata rada te razgovoru o željno iščekivanoj daljnjoj fazi Zaželi projekta.
Završnim sastankom možemo samo rezimirati prijeko potrebno sudjelovanje u Projektu Zaželi s obzirom na ruralnu sredinu i starije stanovništvo. Kad pogledamo važnost ovog projekta, koliko je beskrajno učinjeno dobrote, možemo biti ponosni smo svi skupa. Sukladno tome nadamo se što bržem nastavku daljnje faze projekta Zaželi.
Do tada korisnici će čekati nerijetko sami, bez tople riječi i pomoći onih o kojima im ovisi nužna kvaliteta života.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji projekta, pogotovo ženama koje su bile u dnevnom kontaktu s ljudima kojima je pomoć najpotrebnija !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *