Menu Close

Međunarodni dan starijih osoba

1.10.2021.

Glasanjem skupštine Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine, 1. listopada uspostavljen je kao Međunarodni dan starijih osoba te se sukladno tome, počevši od 1991. godine, obilježava svake godine diljem svijeta. Glavni cilj njegovog obilježavanja je podizanje svijesti o raznim pitanjima koja se tiču starijih osoba.

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba se želi naglasiti da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazati na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi njihovim potrebama i sposobnostima. Osobama starije dobi treba omogućiti život u dobrom zdravlju izgradnjom „prijateljske okoline“ u kojoj je starenje „prilika“, a nije „teret“ za društvo.

Ponosno možemo reći da je udruga Baza za razvoj sudjelovanjem u projektu Zaželi dio podrške osobama starije životne dobi i stvaranju uvjeta za aktivno i zdravo starenje omogućivši starijim osobama korištenje niza aktivnosti i usluga u njihovoj lokalnoj sredini, a sve kako bi ostali u vlastitom domu što je duže moguće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *